Perinteisen tekstiviestin korvaajaksi kehitetyn RCS:n (Rich Communication Services) tuleminen kotimaan markkinoille eteni, kun Apple ilmoitti liittävän RCS:n osaksi omaa viestisovellusta.

Perinteiset tekstiviestipalvelut ovat rajoittuneet pelkkään tekstimuotoon. RCS tuo mukanaan monipuolisuutta mahdollistaen rikkaampien viestien lähettämisen. Käyttäjät voivat helposti liittää viesteihinsä kuvia, videoita, äänitallenteita sekä muita tiedostoja, tehden viestinnästä henkilökohtaisempaa ja informatiivisempaa. Tämän lisäksi RCS mahdollistaa mm. chat-tyyppiset ratkaisut, lukukuittaukset ja kirjoitusilmaisun ”kirjoittaa…” -ilmoitukset.

RCS on toiminut toistaiseksi vain Android-puhelimissa ja kotimaassa ainoastaan Elisalla on ollut valmius välittää niitä. Applen ilmoitus tuo jatkossa palvelun saatavuuden lähes samalle tasolle kuin mitä tekstiviestit tarjoavat tänäpäivänä.  Valitettavasti Apple ei ole antanut tarkempaa aikataulua RCS:n tuesta omassa viestisovelluksessa ja 2/3-osaa kotimaisista operaattoreista ei ole vahvistanut, milloin RCS-viestien saatavuudesta ja hinnoittelusta.

Palaa takaisin »